2012. március 26., hétfő

Heti programok a Szimplákban -

Március 26-április 1


Hétfő


Ezen a héten is Egész estés filmek 20 órától a Szimpla kert hátsó részében; a '60-as, '70-es és '80-as évek reklámfilmjei, rövidfilmjei, és még sok meglepetés. Leginkább olyan kópiák kerülnek elő, melyekkel máshol nem igazán találkozhattok, így ez az este is kuriózumnak számít. Mindenképpen gyertek egy kis retro mozizásra!

Kedd

Dokkerman-koncert a Szimpla kertben -


Garázsbeat, megmozduló testek, afro, bebólintás, grúvok, kongák, táncolás, öröm és ünnep. Gyertek Dokkermanra, mert az jó!

 
Március 27. kedd, 20:30-22:00, Szimpla Kert, ingyenes
 
Szerda
 
 
Egy Kiss Erzsi Zene a Szimpla kertben - igazi különlegesség, gyertek, ha szeretitek a szokatlannak tűnő dolgokat, amikkel aztán nagyon is könnyű megbarátkozni,
Szimpla kert, 20:30-22:00, ingyenes
 
Csütörtök


Egy egészen új kezdeményezés kezd kibontakozni a Szimplában, azon belül is a Kávézóban. Egy olyan nyílt művészeti tér kialakítása zajlik, ami elsősorban a külföldről érkező vendégeket várja. Erről, a Share and Show Night, azaz ErasMUST-nak elnevezett, heti rendszerességgel megrendezésre kerülő programról kérdeztem Simon Gyurit, aki egyébként is igen sokféle programot, koncertet szervez a Szimplákba. Kérdésemre, hogy mikor is fogalmazódott meg benne egy ilyen összművészeti tér kialakítása, egy rövid történettel válaszolt: tavaly zenészként vett részt egy egyestés kiállításon Budapesten, melyet itt élő külföldi diákok szerveztek, ahol is megtekinthetők voltak képek, installációk, performanszok, illetve élőzene is szólt egész este. Ad hoc jelleggel működött ez a sorozat egy polgári lakásban – illetve egyetlen alkalommal egy szórakozóhelyen –, és ez adta az inspirációt ahhoz, hogy kezdeményezze egy ehhez hasonló tér kialakítását, ahol a külföldről ide érkező tanulók heti rendszerességgel megmutathatják magukat és az alkotásaikat – és erre a Szimpla kávézó lenti része kiválóan alkalmasnak bizonyul. Gyuri úgy fogalmazott még, hogy az erasmusosok egy nagyon izgalmas csoport, mivel rengeteg új inger éri őket; nyitottak, viszont nincsenek meg a csatornáik, ahol rendszeresen kapcsolatot tudnának teremteni egymással és az itteniekkel, illetve ahol meg tudnák mutatni az alkotásaikat. Arra a kérdésre, milyen programok is várhatók; elmondta, hogy ő szervezőként mindenre nagyon nyitott, és talán az volna igazán jó, ha olyan események történnének, melyek a szervezőknek eszébe sem jut, ha a rejtett energiák felszabadulnának – és kiállítások, vetítések, performanszok, vitakörök, színházi előadások, összehasonlító költészeti programok, nyelvismereti játékok, koncertek jönnének össze hetente, és a Szimpla kávézó a külföldi vendégek számára is egy biztos találkozási ponttá válna. Gyuri kihangsúlyozta, hogy ez egy önszerveződő dolog kell, hogy legyen; leviszünk festéket, rajzlapot, vásznat, ecsetet és mindenkit arra ösztökélnénk, hogy megnyíljon.
 
 
Az a cél, hogy mindenki tevékenyen töltse nálunk az idejét, és a résztvevők megvalósíthassák, amit ők maguk szeretnének, illetve ők választhassák ki pl. a zenéket. A ,,cél”, hogy Ők alkossák meg/alakítsák ki a teret, ahol találkoznak/szórakoznak.
 
minden csütörtökök a Szimpla kávázóban, 21 órától
 
Péntek
 
Ezen az estén Dj Mono Tandem kevergeti a zenéket a Kertben - gyertek alapozni vagy töltsétek Nálunk az egész estét. nem fogtok panaszkodni!
 
 
Szombat
 
 
Március 31-én még el lehet szívni az utolsó szál cigarettát a szórakozóhelyeken büntetlenül. Április 1-jén már csak az utcán, 5m-re a bejárattól lehet dohányozni. Az utolsó és az első szál megünneplésére nemdohányzó és dohányzó vendégeket, érdekképviselőket, lakókat, vendéglátósokat, dohányárusokat, művészeket várunk nagy szeretettel, hogy együtt élhessük át eme nagy társadalmi tanulás fontos napját. Lesz:

utcalezárás a Wesselény és a Dohány, illetve a Király és Dob között: 
- programok a rövidesen kinyitó Mika kertben 
- zene az utcán 
- aláírásgyűjtés az utca sétálóvá tételéért

Éjfélkor elektromos és/vagy dohány alapú cigarettával kivonulás a helyekről. 

Ha dohánypárti vagy használd ki az utolsó alkalmat, ha dohányellenes vagy, gyere ünnepelni!


Ezek mellett igen sok programmal várunk Mindenkit a Szimpla kertben és a Kert előtt; már rögtön 10 órától invitálunk benneteket a Kazinczyba, ahol egy kissé rendhagyó, de nagyon is izgalmas zenei programon vehették részt; Gerilla éneklés az utcán: minden órában a semmiből előbukkan Kjartan, a norvég-amerikai hippi, és az utca emberével énekelni kezd. Szokatlan helyszín, szokatlan helyzetek, sok nevetés és vidámság, előképzettséget nem igényel, csak nyitottságot. Rendhagyó énekfoglalkozás a macskaközön, izgalmas zenei játékok.


Délután megrendezésre kerül a most már szokásosnak mondható vásár, 14 és 20 óra között, ahol is Háztáji élelmiszereket árusító termelők vonultatják fel portékáikat, igen szép számmal; konkrétabban: Nagymarosi Piac árusai lesznek újra jelen – a kínálat bővül és reméljük, hogy a vásárlási kedv is javul a jó idő elérkeztével.




Természetesen lesz Bringás Bolhapiac is; ha alkatrészt keresnétek vagy egy jó kis biciklit, délután minden esélyetek meg van rá, hogy megtaláljátok a kertben!

Nem maradhat el ezen a napon a Szimpla Divat sem; 14 órától ismét megvalósíthatjátok elképzeléseiteket, beszerezhettek egy-két izgalmas ruhadarabot vagy akár varrással kapcsolatosan is kérhettek tanácsot - szóval minden, ami a divattal összefügg, egy kissé rendhagyó, szimplás módon persze.


Szimpla Divat




Vasárnap

Ez a nap bizony már áprilisra esik, és mint azt az előző napra meghirdetett eseményből kikövetkeztethettétek (nyilván a legtöbben tudják amúgy is már), ettől a naptól fogva nem lehet dohányozni a vendéglátóipari egységekben, meg még nagyon sok helyen - viszont a Szimpla üzemel tovább, és egyre több izgalmas programmal várunk Benneteket, főleg, hogy most már végérvényesen itt a tavasz. Ezen a napon is lesz 20 órától Szimpla Music Workshop, ahová várjuk a zene fanatikusait.
 
                                        Bakonyi Zsuzsa képe
 
 
Reméljük, van olyan program, ami felkeltette az érdeklődéseteket. A Szimpla honlapján még találtok bőven infót!
Jó szimplázást mindenkinek!
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése