2012. április 23., hétfő

Heti programok a Szimplákban -




hétfő


Minden második hétfőn 35 és 16 mm-es kópiákról vetítünk este 20 órától kisfilmeket, reklámfilmeket, retro anyagokat a '60-as, '70-es és '80-as évekből. Olyan dolgokat láthattok ezen alkalmakkor, amikhez nem igazán lehet hozzájutni. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan fejlődött a filmezés, vagy egyszerűen csak izgatnak benneteket a régi mozik, akkor gyertek ezen a napon is a Kertbe!


Kedd



Keddenként mindig valami meglepetéssel készülünk, és ezen a héten nem egy jó kis koncerttel, hanem bizony Karmesterversennyel: A közönség soraiból fellépsz egy lecsóslábosra, mindenki elcsendesedik, a zenekar téged figyel. Felemeled a kezed, jelzel, 
kalimpálsz, mozogsz, integetsz, és megszólal a zene. Halkul, hangosodik, felpörög, lassul, megőrül. Ahogy ezt te szeretnél, vagy legalábbis, ahogy mutatni tudod. Csodálatos élmény, egy életre szóló.
A színpadon a Bélaműhely zenészei, akik feszülten figyelnek, zenévé alakítva a mozdulatot. És a látvány sem utolsó, ipari hulladékból készült hangszerek, bringadob, teknő, olajoshordó, hajtókar, locsolócső szaxofon.


Vigyázz, korai kezdés! (hogy sokan kipróbálhassák magukat)


Április 24. kedd, 19:30-22:00, Szimpla Kert, ingyenes









Szerda


Szerdán este 20:30-tól a Zombori zenekar játszik a Kertben Friss folkot; jártak Ők már nálunk, de aki nem ismerné mégsem az együttest, azoknak röviden ide írjuk, hogy 2008-ban alakultak, és a zenéjük a magyar és a moldvai népzenét felhasználva-átalakítva lesz oly egyedi. "Szeretjük a sokszínűséget és a szép dolgok keveredését, ami a hangszereink sokféleségén is érezhető/hallható. Igyekszünk megtalálni az új utakat és érzéseket nyújtó egyensúlyt a modern hangzású basszustémák és billentyűs dallamok, pörgős dobritmusok, valamint a hagyományosabb hangzásvilágot képviselő koboz és népi furulyák között, amelyet két gyönyörű női énekhang egészít ki." - olvasható a honlapjukon.




Gyertek a Kertbe szerdán is - megint egy remek koncert várható!


Csütörtök


Nyílt művészeti tér csütörtökönként a Kávézóban - nem kizárólag külföldieknek. Közös zenélés, rajzolás, festés, gondolkodás, tanulás - minden, amit csak el tudtok képzelni. A legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat, és hogy megvalósíthassa mindenki azt, amit ezen estére tervezett.


21 óra, Szimpla kávézó, ingyenes


Péntek


Pénteken, ahogyan azt már nyilván sokan tudják, Dj Mono Tandem zenél 21 órától a Szimpla kertben. Alapozzátok meg itt az estéteket, vagy töltsétek az egészet nálunk; Sisha bolttal, 5 pulttal, köztük egy koktél-pulttal várunk Mindenkit egészen hajnali 4-ig...


Szombat

Szombatonként 13 órától egy kis hétvégi kikapcsolódásként használhatjátok az agyatokat, és fejleszthetitek kézügyességeteket, illetve kombinációs készségeteket. Az egyik leghíresebb magyar szabadalom minden hétvégén rendelkezésetekre áll - csak el kell jönni, és ha eddig nem próbáltátok; itt az ideje, hogy nekiveselkedjetek és kirakjátok a Rubik kockát!


Faluház a Nagyvárosban -





Természetesen ebben a hónapban sem lehetünk meg a Faluház a Nagyvárosban rendezvény nékül:

Most már egyértelműen itt a tavasz, így még inkább aktuális, hogy a Háztáji élelmiszereket árusító termelők felvonultassák portékáikat. Így is lesz ez április 26-án is 14 és 20 óra között a Szimpla kertben, ahol is igen szép számmal lesznek jelen a Nagymarosi Piac őstermelői -





A mangalica-kolbásztól elkezdve, a legfinomabb mézeken át eljuthatunk a legkülönlegesebb lekvárakhoz, birsalmasajtokhoz és még sorolhatnánk a különleges csemegéket. Az elmúlt fél évben minden hónap folyamán megrendezésre került a vásár, és bizony egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. Így ha Benneteket is komolyabban érdekel az ügy, hogy mi is az, amit megeszünk nap mint nap, és hogy milyen módon lehetne jobb minőségű élelmiszerekhez hozzájutni, akkor feltétlenül ott a helyetek szombaton a Kertben.

Vasárnap




Vasárnap esténként a Szimpla Music Workshop keretében 20 órától ismét közös zenélésre, improvizációra, kikapcsolódásra invitálunk mindenkit, aki a hét utolsó napján sem kíván otthon maradni. Gyertek és egy laza sör mellett lazuljatok el, hogy az ezt követő hét is zökkenőmentes legyen.


Ezen a héten is lesz koncert, workshop, nyílt művészeti tér, így a Szimpla kertben és a Kávézóban sem fogtok unatkozni, ha úgy döntötök, hogy a Szimplák valamelyikét választjátok - mi igyekszünk úgy alakítani a dolgokat, hogy így történjen. A többi programot megtaláljátok a www.szimpla.hu-n.

Jó szimplázást ezen a héten is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése