2012. május 21., hétfő

Heti programok a Szimplában -


Május 21-27

Hétfő


Ismét a Góbé Zenekar koncertjével kezdjük a hetet: Magyar népzene, kárpát-medencei világzene, Bartók, és még sok más meglepetés vár benneteket 20:30-tól a Kertben. Öt kedves srác, akik biztos belopják magukat a közönség szívébe, ahogy tették ezt az eddigi szimplás koncertjeiken is!



Kedd

"A legfontosabb levont következtetésem a The Subtonesről, hogy rettentő menők. Subicz Gábor szemüvege vagy az Al Caponénak öltözött Benkő Dávid? A hanyagul szétszóródó kottahalom? Talán így együtt, de az biztos, hogy a srácok megmutatták, hogy miként lehet izgalmas és egyben hallgatóbarát jazzt játszani. Belecsempésztek egy kis Miles Davist, reggae-t, funkot, trip-hopot, aláfűtöttek jófajta bőgőgrúvokkal, vibráló harmóniák úsznak a szintiből, feszes dob pereg, a címszereplő fiatalember pedig gyönyörűen fújja."


20:30, Szimpla kert - ingyenes



Szerda



Szerdánként a magyar népzenéjé a főszerep; a Tajtékos szerda eheti vendége a Kényszerzuboly.

Nagy kedvencünknek, Ágoston Béla múltjának egyik legismertebb állomása a Zuboly. Volt pár év amikor ez a zenekar határozta meg a budapesti éjszaka térképén a csomópontokat. Most ennek az ironikus zenekarnak egy ironikus változata lép fel, trió formában. A Zuboly repertoárjából merít, most kisebb meghittebb előadásban hallhatjuk az iskolai népdalokat poppal, kortárs zenével, cinizmussal.

Megmosolyoghatjuk azokat az éveinket amikor délelőtt énekórán akartunk megfelelni, délután pedig válogatáskazettákra énekeltünk.


20:30, Szimpla kert - ingyenes



Csütörtök





A Szimpla igyekszik egyre szélesebb körben tevékenykedni, így az idén beindult koncertáradat mellett pl. a képzőművészetnek is helye van a Kertész és a Kazinczy utcában - a Kávézóban és a Kertben. Jó néhány kiállítást láthattatok már az emeleten (vagy akár a Kávézó hatalmas falán és a Pincerészen is).



Most pedig, április 27-étől A KREA iskola lakberendező, enteriőrtervező és ter-vezőgrafikus szakos hallgatói szokás szerint a Portfolio Points keretében mutatják be a minta-tervezési munkáikat. A féléves iskolai feladatokat 2012. április 27-től lehet megtekinteni a Szimpla Kert emeleti szintjén. 






A KREA Kortárs Művészeti Iskola másodéves lakbe-rendező/enteriőrtervező szakos hallgatóinak két féléves feladata a vidéki ház tervezéséhez kapcsolódóan az eredeti motívumok átírása és korszerűsítése valamint a home-office (otthoni iroda) berendezésére vonatkozóan a bauhausra és az 50-es évekre jellemző minták átgondolása volt. 

A harmadéves tervezőgrafikus hallgatók a többrétegű minta-rendszerek, a ritmus, a faktúra-struktúra, az arányrendszerek és a fraktálok, vagyis az önismétlődő mintarendszerek ismeretében hozták létre alkotásaikat. 

A bemutatásra kerülő darabok többségében manuálisan készített képzőművészeti alkotások, és azt mutatják, hogyan lehet egy mintát többféle variációban, különböző felületeken alkalmazni.


Itt egyéb infókat, és képeket is megtekinthettek a kiállításról.


Gyertek el a Kertbe és nézzétek meg a Kiállítást!



Péntek



Ha Péntek, akkor ismét Dj Mono Tandem zenél 21 és hajnali 4 óra között a Kertben.




Nemrég egy szavazáson a 3. legjobb bár címét szereztük meg! Nem fogtok csalódni, ha a péntek estét nálunk töltitek!




Szombat




Havi rendszerességgel, szombatonként találkozhattok a különböző vásárokkal; így ezen a héten a Szimpla Divat és kreatív turkáló nevű rendezvényünkkel; talán már taglalni sem kell igazán, mit is rejt ez, vagy ha mégis; a képek tán önmagukért beszélnek.




Ha érdekel Benneteket a varrás, a divat, vagy ez utóbbival kapcsolatos ötletek, tanácsok, gyertek szombaton délután a Kertbe! Addig is, figyeljétek itt a blogot meg a www.szimpla.hu-n a programokat!



Vasárnap






Vasárnap esténként a Szimpla Music Workshop keretében 20 órától ismét közös zenélésre, improvizációra, kikapcsolódásra invitálunk mindenkit, aki a hét utolsó napján sem kíván otthon maradni. Gyertek és egy-két sör mellett lazuljatok el, hogy az ezt követő hét is zökkenőmentes lehessen.


Ezen a héten is lesz koncert, workshop, kiállítás, így a Szimpla kertben és a Kávézóban sem fogtok unatkozni, ha úgy döntötök, hogy a Szimplák valamelyikét választjátok - mi igyekszünk úgy alakítani a dolgokat, hogy így történjen. A többi programot megtaláljátok a www.szimpla.hu-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése