2012. május 26., szombat

Szimplán vasárnap - hetente háztáji csemegék a Kertben




Biztosan hallottatok már róla, de ha nem, most ismét felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy Júniustól minden vasárnap háztáji piacot működtetünk majd itt a Szimplában, ahol a legfinomabb és leginkább minőségi csemegéket kóstolhatjátok/vásárolhatjátok meg. Ne habozzatok eljönni, hogy végre elkezdjetek egészségesen élni, amennyire csak lehet!

És íme egy felhívás azoknak, akik netán tevékenyen részt vennének az árusításban-értékesítésben és a piac szélesebb körűvé tételében:





Hazánkban az élelmiszerboltokat elárasztja a silány tömegáru, amelynek gyakran sokezer kilométert kell megtennie, amíg a standokra kerül. Az egészséges, friss élelmiszerre vágyó vásárló szinte hiába keres tájjellegű termékeket. A családi gazdaságok lassan kiszorulnak a hazai piacokról, sok gazda pedig az értékesítés nehézségei láttán felhagy a termeléssel. Mindannyiunk érdeke, hogy ez ne így legyen! Országszerte egyre többen próbálkoznak termelői piacok létrehozásával, ám e kezdeményezések útjában is rengeteg akadály áll.

A termelői piac mozgalom bátorítására és népszerűsítésére elhatároztuk, hogy SZIMPLÁN VÁSÁRNAP néven, vasárnaponként háztáji piacot fogunk működtetni Budapest szívében, a hetedik kerületben. A hazai és külföldi fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Szimpla Kertben (Budapest, Kazinczy u. 14.), június 10-én, reggel 9-kor megnyitja kapuit a termelői vásár. A működtetésért Az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület (AZÉRT 7) és a sikeres nagymarosi piacot működtető Agri Kulti Pjt felel. A környék lakói és idegenforgalma, a jó minőségű, hazai élelmiszer iránti növekvő igény alapján forgalmas vásárban reménykedünk, termelők és fogyasztók megelégedésére.
A siker a gazdákon is múlik: sikerül-e összefognunk, hogy a maga ínycsiklandó sokféleségében mutassuk be a hazai családi gazdaságok kínálatát? Számítunk ebben az Ön hozzájárulására is: kérjük, hozza el saját portékáját vasárnaponként a Szimpla kertbe!

A piacon csak általunk regisztrált, megbízható termelőktől származó élelmiszert forgalmazunk. Tőkehús és nyers haltermékek kivételével minden olyan terméket várunk, melyeknek a fogyasztók számára történő értékesítését a jogszabályok lehetővé teszik. Célunk, hogy vásárlóink valóban hiteles termelőkkel és ne a nagybani piac viszonteladóival és termékeivel találkozzanak.



Ha szeretné a vásáron saját termékeit értékesíteni, részletesebb információkért, kérjük keressen minket az alábbi címeken vagy telefonszámokon:

a szervezők elérhetőségei:

Bertényi Gábor, bert@szimpla.hu 20/3192-225
Kajner Péter, kajnerp@mail.interware.hu 30/5979-119


Találkozunk minden vasárnap a Kertben!




A képeket Todoroff Lázár és Szöllősi Mátyás készítette

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése