2012. június 11., hétfő

Heti programok a Szimpla Kertben -





hétfő


Minden második hétfőn 35 és 16 mm-es kópiákról vetítünk este 20 órától kisfilmeket, reklámfilmeket, retro anyagokat a '60-as, '70-es és '80-as évekből. Olyan dolgokat láthattok ezen alkalmakkor, amikhez nem igazán lehet hozzájutni. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan fejlődött a filmezés, vagy egyszerűen csak izgatnak benneteket a régi mozik, akkor gyertek ezen a napon is a Kertbe!


Kedd


Azuma Clan-koncert

Ritmusra kihegyezett zenei vidámkodás várható az Azuma Clan koncertjén. Lesz gitár (Hámori Máté), basszusgitár (Papesch Péter), egy kis zongora (Fodo Sándor) és rengeteg ütőhangszer (Mogyoró Kornél). Aki jókedvre vágyik ezen a kedd estén is, az mindenképpen ejtse útba a Szimpla Kertet! Már csak azért is érdemes ezt tenni, mert ritkán láthatóak-hallhatóak az Azumák a budapesti éjszakában.

20.30-22.00, Szimpla Kert, ingyenes







Szerda



Taktákos szerda: Jóvilágvan-koncert

Na most itt lép fel a nagy kedvencünk, a mindenkit mindenhol megbizsergető Jóvilágvan. Ők Párkányból jönnek, szövegeik nagyon nem pestiek és fantasztikusan szépek. Az énekesnő kirobbanó jelenség, a zenekar színvonala megdöbbentő, a számok zseniálisan meg lettek írva.

Hát ilyen elfogultak vagyunk mi, ha róluk van szó. Persze ezek semmitmondó pozitívumok, de hogyan is lehetne leírni egy jelenséget? - Talán, hogy Ők azt mondták, levisznek a folyópartra. Inkább gyertek a koncertre, de előtte nézzetek/hallgassatok bele, mivel is találkoztok majd!
20:30-kor kezdünk, és ez a koncert is ingyenes!




Péntek


Pénteken, ahogyan azt már nyilván sokan tudják, Dj Mono Tandem zenél 21 órától a Szimpla kertben. Alapozzátok meg itt az estéteket, vagy töltsétek az egészet nálunk; Sisha bolttal, 5 pulttal, köztük egy koktél-pulttal várunk Mindenkit egészen hajnali 4-ig...




Vasárnap


Szimplán vasárnap - háztáji csemegék a Kertben


Biztosan hallottatok már róla, de ha nem, most ismét felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy Júniustól minden vasárnap háztáji piacot működtetünk majd itt a Szimplában, ahol a legfinomabb és leginkább minőségi csemegéket kóstolhatjátok/vásárolhatjátok meg. Ne habozzatok eljönni, hogy végre elkezdjetek egészségesen élni, amennyire csak lehet!

És íme egy felhívás azoknak, akik netán tevékenyen részt vennének az árusításban-értékesítésben és a piac szélesebb körűvé tételében:



Hazánkban az élelmiszerboltokat elárasztja a silány tömegáru, amelynek gyakran sokezer kilométert kell megtennie, amíg a standokra kerül. Az egészséges, friss élelmiszerre vágyó vásárló szinte hiába keres tájjellegű termékeket. A családi gazdaságok lassan kiszorulnak a hazai piacokról, sok gazda pedig az értékesítés nehézségei láttán felhagy a termeléssel. Mindannyiunk érdeke, hogy ez ne így legyen! Országszerte egyre többen próbálkoznak termelői piacok létrehozásával, ám e kezdeményezések útjában is rengeteg akadály áll.

A termelői piac mozgalom bátorítására és népszerűsítésére elhatároztuk, hogy SZIMPLÁN VÁSÁRNAP néven, vasárnaponként háztáji piacot fogunk működtetni Budapest szívében, a hetedik kerületben. A hazai és külföldi fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő Szimpla Kertben (Budapest, Kazinczy u. 14.), június 10-én, reggel 9-kor megnyitja kapuit a termelői vásár. A működtetésért Az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület (AZÉRT 7) és a sikeres nagymarosi piacot működtető Agri Kulti Pjt felel. A környék lakói és idegenforgalma, a jó minőségű, hazai élelmiszer iránti növekvő igény alapján forgalmas vásárban reménykedünk, termelők és fogyasztók megelégedésére.
A siker a gazdákon is múlik: sikerül-e összefognunk, hogy a maga ínycsiklandó sokféleségében mutassuk be a hazai családi gazdaságok kínálatát? Számítunk ebben az Ön hozzájárulására is: kérjük, hozza el saját portékáját vasárnaponként a Szimpla kertbe!

A piacon csak általunk regisztrált, megbízható termelőktől származó élelmiszert forgalmazunk. Tőkehús és nyers haltermékek kivételével minden olyan terméket várunk, melyeknek a fogyasztók számára történő értékesítését a jogszabályok lehetővé teszik. Célunk, hogy vásárlóink valóban hiteles termelőkkel és ne a nagybani piac viszonteladóival és termékeivel találkozzanak.



Ha szeretné a vásáron saját termékeit értékesíteni, részletesebb információkért, kérjük keressen minket az alábbi címeken vagy telefonszámokon:

a szervezők elérhetőségei:

Bertényi Gábor, bert@szimpla.hu 20/3192-225
Kajner Péter, kajnerp@mail.interware.hu 30/5979-119


Találkozunk minden vasárnap a Kertben!

Szimpla Music Workshop




Vasárnap esténként a Szimpla Music Workshop keretében 20 órától ismét közös zenélésre, improvizációra, kikapcsolódásra invitálunk mindenkit, aki a hét utolsó napján sem kíván otthon maradni. Gyertek és egy laza sör mellett lazuljatok el, hogy az ezt követő hét is zökkenőmentes legyen.


Ezen a héten is lesz koncert, workshop, nyílt művészeti tér, így a Szimpla kertben és a Kávézóban sem fogtok unatkozni, ha úgy döntötök, hogy a Szimplák valamelyikét választjátok - mi igyekszünk úgy alakítani a dolgokat, hogy így történjen. A többi programot megtaláljátok a www.szimpla.hu-n.

Jó szimplázást ezen a héten is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése