2012. augusztus 13., hétfő

A Barabás Lőrinc Quartet a Kertben -

augusztus 13-19


A héten remek koncertekkel, jazz-esttel, háztáji piaccal várunk m a Szimpla kávézóba és a Kertbe - íme néhány kiemelt program a hét történései közül, s ha kíváncsiak vagytok, ki és mi lesz még a Szimplákban, nézzetek utána a szimpla hivatalos oldalán. Jó hetet kívánunk Mindenkinek!

Hétfő

Az Olimpiának ugyan vége, nagy sajnálatunkra, azonban a vetítés nem áll le a Szimpla kertben; ismét csak egy olyan hétfő este elé nézünk, amikor is 35 mm-es, a '60-as, '70-es és '80-as évekből származó, igazán kuriózumnak számító kisfilmeket, reklámfilmeket tekinthettek meg nálunk. Ne hagyjátok ki most sem, ha már voltatok és bejött a dolog - ha pedig még nem jártatok ilyen eseményen a Szimplában, akkor gyertek, mert nagyon eredeti cuccok lesznek láthatóak-hallhatóak 20 órától!

 Kedd 

Barabás Lőrinc, Premecz Matyi, Sabák Péter, Boros Levi - ez a Barabás Lőrinc Quartet, mely nem először lép most már föl a Kert színpadán. Négy nagyszerű zenész alkotja ezt a bandát, modern jazz remek improvizációkkal fűszerezve, erős-bebólintós alapok, ütős történések várhatók kedden este.

A csapat összeállítása változott, nagyon friss ez a felállás, azonban érdemes odafigyelni rájuk, mert marha jó zenét csinálnak. A koncert ezen alkalommal is ingyenes, így csak el kell jönnötök, hogy hallhassátok Lőrincéket élőben játszani.

20:30-kor kezdés!

Szerda


A Bachstage trió 2011-ben alakult, három zenész részvételével. Zongorán Kocsis Olivér, nagybőgőn Fánczi Gábor, gitáron pedig Bándi Gábor játszik az együttesben. Elsősorban komolyzenei műveket dolgoznak fel meglehetősen sajátos, könnyed stílusban, de persze olyan módon, hogy a darabok eredeti, komolyzenei jellege is megmaradjon, egyértelműen felismerhető legyen. Repertoárjukban természetesen egészen Bachtól kezdve Csajkovszkijon át Satie-ig nagyon sok mindenkinek a zenéje megtalálható - számos helyen felléptek már és több rádióállomás, így a Bartók Rádió is játssza különleges zenéjüket. Szerdánként általában Olivér az, aki zongorához ül a Kávézóban, de várható, hogy a az egész banda fellép hamarosan a Szimplában. Gyertek a kisSzimplába is!




Ezen az estén a Kertben egy valóban különleges koncertnek lehettek szem és fültanúi - a rajastani langa törzs zenészei lépnek föl nálunk, pontosabban a Dil Mastan együttes, indiai hangulattal töltve meg a Szimplát egy röpke másfél-két órára. Íme egy kis ízelítő a zenéjükből; ilyet biztos, hogy nem gyakran láthattok-hallhattok élőben - 20:30-tól itt a helyetek nálunk!



Vasárnap
Unjátok, hogy nem esik igazán jól, amit megesztek, vagy egyszerűen csak néha eszetekbe jut, hogy lehetne sokkal okosabban, gazdaságosabban, egészségesebben étkezni - frissebb, zamatosabb dolgokat fogyasztani? Ha igen, itt a helyetek a Szimplában vasárnaponként a Háztáji Piacon, ahol is őstermelők portékáit vásárolhatjátok meg. Különleges sajtok, lekvárok, kolbászok, friss finom zöldségek várnak rátok 9-től egészen 14 óráig!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése