2012. december 20., csütörtök

Szimpla Színház - Csikós Attila: Mindjárt itt az este


December 20-án útnak indul a Szimpla Színház - egy felolvasó színházi sorozat, amelynek nem titkolt célja, hogy egyrészt felébressze, és kissé megújítsa magát a műfajt, másrészt hogy minél több kortárs darabot szólaltasson meg a Szimpla kertben az elkövetkezendő időkben, s hogy olyan, már klasszikusnak számító műveket mutasson be, melyek ilyen formán feldolgozhatók és van is valamiféle aktualitásuk. Bízunk abban, hogy szeretni fogjátok a kezdeményezést, s hogy idővel tudunk bővülni, lehetnek majd esetleg vendégelőadásaink és termékenyítőleg hathatunk majd bárkire, aki szereti a színházat. 

Első előadásunk december 20-án, 18 órától:

Csikós Attila: Mindjárt itt az este - avagy a villa című darabja
 

Egyre nehezebben tudjuk tetten érni magunk. Vágyaink, lehetőségeink, múltunk, jövőnk egyre kuszábban egymásba tekerednek. Szerelem, szenvedély és egyéni érvényesülés kisszerűen bukdácsolnak csak, tapogatózunk a sötétben. Egymást tapogatjuk. Itt nincs szükség analitikus gondolkodásra. Az élet sem analizál. Nincs mérlegelés. Folyamatok vannak. Képek vannak. Nincs megfejteni való. De mi mégis... Érteni akarjuk? Meg kéne fejtenünk a titkokat, amik összezárnak. Már ötven éve... Két emelet. Két generáció. Kétféle sors. Egy villa. Egy történelem. Félbevágott jelen.

Rendező: Telihay Péter
Előadják: Andai Györgyi, Gubik Ágnes, Menszátor Héresz Attila, Telihay Péter, Zalán Tibor


Az előadásokon becsületkassza működik, kérünk mindenkit, aki eljön, hogy támogassa a Színházat, hogy minél több színvonalas előadást készíthessünk, illetve hívhassunk meg! Köszönjük!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése