2014. október 22., szerda

Új Háztáji menü a Szimpla kertben -

Október 13-án múlt egy éves a Szimpla Háztáji, amelynek neve (és ízei) már igen sokaknak ismerős lehet. Ebből az alkalomból – s mert szerettük volna egy kicsit jobban megmutatni magunkat, illetve igazodni azokhoz az elvárásokhoz és kihívásokhoz, melyeket magunk elé állítunk – úgy gondoltuk, hogy meghívjuk az érdeklődőket egy háztáji ebédre, ami már a Szimpla kert legújabb menüjének összeállítását tükrözi. Szeretnénk, ha a Szimpla hírnevéhez és a vendéglátás egyéb területein elért eredményeihez kapcsolódva a kertbéli konyhánk is azt mutatná meg, hogy egyrészt igyekszünk a lehető legmegbízhatóbb színvonalat, minőséget hozni, másrészt, hogy mindezt háztáji alapanyagokból összeállítva érjük el. Az elmúlt egy év egyik legfontosabb tapasztalata az, hogy komoly igény van rá, hogy igazán jó minőségű alapanyagokból készítsünk leveseket, főételeket, desszerteket, mert egyre többen figyelnek oda arra, mit is esznek, s hogy az milyen módon van elkészítve számukra.


Az október 21-én tartott ebéd menüjében olyan, a Szimpla Kertben mostantól megtalálható ételekből mutattunk ízelítőt, mint a chilis édesburgonya-krémleves gyömbérrel és fehérrépa-chipsszel, szarvas- és kacsaburger, tandoori csirkacsíkok vagy a különleges gyümölcsös-csokis paleo sütink. Sokan eljöttek; gasztrobloggerek, újságírók, ínyencek, akik nyilván értékelni fogják mindazt, ami a tányérjukra került, és hiszünk abban, hogy mindaz, amit eddig találtak a Háztáji boltunkban, elnyerte a tetszésüket, és hogy mindazt a tapasztalatot, amit eddig gyűjtöttünk, és azt a minőséget, amit képviseltünk a Boltban, a Szimpla kertben is hasznosítani tudjuk, s hogy a mostantól megtalálható új menü még sokoldalúbbá teszi a helyet.
Az ebéden részt vettek természetesen szakácsaink, akik szívesen nyilatkoztak a különféle technikákról, illetve az alapanyagokról, amiket használnak, és az egyik termelőnk a Piacról, aki szintén hasznos információkkal látta el a kóstolókat.

A Háztáji Boltban és a Szimplában készített ételekhez a hozzávalókat szinte kizárólag a Háztáji Piacunkon árusító kistermelőktől szerezzük be, azzal a céllal, hogy ne csak vasárnap, de a hét bármely napján elérhetőek legyenek ezek az általunk kigondolt formában. Az ételeinkhez társított pékárut pedig saját kézműves pékségünkben mi magunk készítjük el. A Háztáji piac és egyben a bolt elmúlt egy éve is azt mutatja, hogy szeretitek az egyszerű, gyorsan elkészíthető ételeket; s hogy az általunk kigondoltak hatnak rátok és sikerül alakítani azoknak az ízlésén is, akik ugyan a Szimplába jártak eddig is, de sokáig nem gondolkodtak azon, hogy háztájról szerezzék be a mindennapokhoz szükséges húst, zöldséget-gyümölcsöt.
Ez nagy öröm, és egyben inspiráció is a folyamatos megújuláshoz.

Gyertek el a Szimpla kertbe és a Háztáji Boltba és kóstoljátok meg a legújabb finomságokat; egészen biztos, hogy nem fogtok csalódni!



fotók: Todoroff Lázár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése